На среща в Белия дом американският президент Джо Байдън каза на

...
На среща в Белия дом американският президент Джо Байдън каза на
Коментари Харесай

Джо Байдън призова Зеленски да не губи надежда

На среща в Белия дом американският президент Джо Байдън сподели на украинския си сътрудник Володимир Зеленски да не губи вяра в борбата на страната си против съветската инвазия, потвърждавайки, че Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да утвърди отпущането на спомагателна помощ, съобщи Ройтерс. Агенцията добави, че Байдън е оповестил и обособена помощ за Киев в размер на 200 милиона $. " Ще стоим твърдо на ваша страна ", сподели още Байдън на Зеленски. 

Украинският президент съобщи пред американския си сътрудник, че неговата страна става по-малко подвластна от помощите и прави оценка американската поддръжка за укрепването на противовъздушната защита. Зеленски добави, че Киев е задоволително мощен да победи Москва. Освен това той сподели, че желае да разиска с Байдън присъединението на Украйна към Европейски Съюз.

Джо Байдън предизвести, че всички западни демокрации са застрашени, в случай че на съветския президент Владимир Путин бъде разрешено да победи. Руският президент се надява, че Съединени американски щати няма да съумеят да дават помощ на Украйна, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на взаимна конференция в Белия дом с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс. „ Ние би трябвало да потвърдим, че той бърка “, сподели Байдън. „ Ако не спрем Путин…(той) ще продължи “, добави президентът на Съединени американски щати.

Байдън увери Зеленски, че няма да обърне тил на Украйна, както и че американският народ няма да направи това. Байдън сподели, че Съединени американски щати ще продължат да доставят Украйна с оръжия и съоръжение „ толкоз дълго, колкото могат “. Байдън, който е от Демократическата партия, предизвести републиканците, че ще създадат „ коледен подарък “ на Русия, в случай че не обезпечат спомагателна военна помощ за Украйна, оповестява Ройтерс.

Междувременно водачът на малцинството на републиканците в Сената (горната камара на Конгреса) Мич Макконъл съобщи, че ще бъде " на практика невероятно " за Конгреса да утвърди спомагателния пакет от помощи, в това число и тази за Украйна, преди Коледа. Макконъл сподели пред представители на медиите, че не може да бъде реализирано единодушие по въпроса, до момента в който президентът Байдън не се споразумее с републиканците, които желаят отпущането на помощ за Украйна да е обвързано с нови ограничения за сигурност по границата с Мексико. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели по време на визитата си в столицата на Съединени американски щати, че Украйна е постигнала съществени триумфи на бойното поле, в това число унищожаването на ядрото на прословутата съветска частна военна формация „ Вагнер “, затвърдила е свои „ печеливши позиции в Черно море и няма да спре дотук. Зеленски приказва на взаимна конференция с американския президент Джо Байдън, заяви сътрудник на Укринформ във Вашингтон.

„ Нашите момчета унищожиха 20 000 вагнеровци. Това са съществени терористи, които предизвикваха разрушения навсякъде… на африканския континент, правиха интервенции в Сирия и Украйна… С други думи, ядрото на терористичната организация към този момент не съществува. Това беше реализирано от Украйна “, означи президентът.

Той уточни също, че украинската страна е понесла огромни жертви, само че все пак се е свършила работата.  Зеленски акцентира, че триумфите на фронтовата линия не са реализирани елементарно от Украйна, само че в действителност се съществени. По-специално, Украйна е затвърдила свои печеливши позиции в Черно море, унищожила е противников кораби и е изтласкала съветския флот назад в териториалните води на Руската федерация.

„ Наистина, някои от тях към момента остават в Черно море, покрай нашия, краткотрайно окупиран Крим, само че ще продължим да работим върху това “, посочи украинският държавен глава.

В допълнение Зеленски се спря и на това, че Русия не е превзела нито едно украинско населено място в процеса на последната широкомащабна атака. Точно противоположното – Украйна е освободила 50% от завладените територии, сподели президентът. „ Това е доста добре и ще продължаваме по този метод “, акцентира президентът на Украйна.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР